Naast het cultureel centrum en de bibliotheek van Dilbeek wordt een petanquehal met buitenvelden en skateterrein voorzien. Het gebouw staat volledig achteraan op het terrein wat een aantal voordelen biedt: de buitenterreinen en de daaraan gekoppelde actie zijn maximaal zichtbaar van op de straat, het perspectief van de straat naar het achterliggende natuurgebied blijft gevrijwaard en is er geen te directe confrontatie met de kleinschalige woningen aan de overkant van de straat. De bestaande bomenrij blijft behouden en wordt onderaan uitgedund eveneens om het zicht naar het natuurgebied open te werken. Het gebouw speelt in op het bestaande niveauverschil van het terrein door de petanquebanen die achteraan gelegen zijn iets lager te leggen dan de cafetaria. Op die manier is er vanuit de cafetaria een mooi overzicht over de velden en een doorzicht naar het groenscherm achteraan. De petanquehal is een eenvoudig en compact volume met een vlinderdakvorm die zoekt naar een balans tussen optimale daglichttoetreding, passieve zonnewarmte en zonnewering. De galerij die als overdekt buitenterras ligt tussen de cafetaria en de buitenvelden speelt een cruciale rol in de beheersing van licht en warmte. Het gebouw behaalt op een niet-technische wijze de laag-energie standaard en de materialen worden geselecteerd ifv hun bio-ecologische impact: een rationele en lichte houtstructuur in combinatie met holle recyclagebetonblokken die zorgen voor massa en thermische inertie.