Het bestaande schoolgebouw van Pius X, gelegen aan de Wittestraat, wordt uitgebreid en grondig gerenoveerd. De authentieke architecturale onderdelen blijven behouden, de plafondhoogtes worden terug in ere hersteld en het geannexeerde aanpalende rijhuis wordt vervangen door een nieuwe uitbreiding met bruikbare lokaalgroottes en vloerpeilen die aansluiten op het schoolgebouw. Op de dakverdieping worden nieuwe klassen voorzien in een groot dakpaviljoen. De sculpturale hexagonale vorm omvat 6 flexibele lokalen waarbij de circulatie aan de buitenzijde wordt georganiseerd. Ultiem compact bouwen. De luifel die in de hoeken verbreedt laat zich als een polyvalente ruimte gebruiken (een uitbreiding van de klassen, een overdekte speelplaats, ...). De optopping toont zich vanuit het straatbeeld als één leesbaar, elegant en licht element gelegen in een groene daktuin. De erkers in de optopping refereren subtiel maar niet letterlijk naar de bouwstijl van de onderbouw.